Sportkinesitherapie

Sportkinesitherapie: voor een snel en duurzame herstel

Bij ons bent u aan het juiste adres voor preventie en actieve revalidatie van musculoskeletale aandoeningen bij zowel recreatieve als professionele sporters. Wij behandelen onder andere spier- en peesaandoeningen, instabiliteitsklachten, kraakbeenproblemen, postoperatieve revalidatie van bovenste en onderste ledematen, en overbelastingsletsels. Deze veelvoorkomende blessures vereisen snelle en gerichte aandacht om verdere complicaties en compensatieproblemen te voorkomen. Hoe sneller u begint met de juiste behandeling, hoe sneller en effectiever uw herstel zal zijn.

Onze visie op sportpreventie en -revalidatie

Wij geloven in een persoonlijke aanpak. Op basis van een individueel kinesitherapeutisch onderzoek stellen we in overleg met u een behandelplan op met realistische doelstellingen. Ons behandelplan bestaat uit een combinatie van manuele therapie (waaronder triggerpointtherapie, stretching, mobilisatie, taping en eventueel manipulatie) en een gericht oefenprogramma.

Wat kunt u verwachten?

  • Intensieve en Sportgerichte Revalidatie: In onze oefenzaal kunt u onder professionele begeleiding werken aan uw herstel met zowel basis- als functionele oefeningen. Deze oefeningen zijn specifiek gericht op de bewegingen die u vaak maakt bij uw sport.
  • Duur van de Sessies: Onze sessies duren gemiddeld 45 tot 60 minuten, waarin we intensief werken aan uw herstel.
  • Thuisprogramma: Wij voorzien u van een thuisprogramma zodat u ook buiten onze sessies om kunt blijven werken aan uw herstel.

Het einddoel: pijnvrij en stressvrij Sporten

Ons doel is om u weer pijnvrij en zonder stress te laten sporten. Wij ondersteunen u tijdens dit hele proces met de juiste tools en begeleiding, zodat u volledig kunt herstellen en herval voorkomt.