Sportkinesitherapie

U kan bij ons terecht voor preventie en actieve revalidatie van musculoskeletale aandoeningen bij (recreatieve) sporters: spier- en peesaandoeningen, instabiliteitsklachten, kraakbeenlijden, postoperatieve revalidatie van zowel bovenste als onderste lidmaat en overbelastingsletsels in het algemeen. Deze overbelastingsletsels komen allemaal vaak voor en pak je best zo snel mogelijk aan! Zo vermijd je nieuwe problemen. Want een blessure zorgt ervoor dat je gaat compenseren. En dat zorgt op zijn beurt voor nieuwe problemen. Hoe langer je de behandeling van een blessure uitstelt, hoe langer je nodig hebt om te herstellen.

Onze visie van sportpreventie en -revalidatie

Op basis van een individueel kinesitherapeutisch onderzoek stellen we in samenspraak een behandelplan met realistische doelstellingen op. Dit behandelplan is een combinatie van manuele therapie (triggerpoints, stretching, mobilisatie, taping en eventueel manipulatie) en een oefenprogramma. In onze oefenzaal kunt u intensief en sportgericht revalideren onder onze begeleiding. We gaan jouw programma uitbouwen met basis oefeningen, maar ook met functionele oefeningen. Dit zijn spierversterkende oefeningen die aanleunen bij bewegingen die je vaak maakt bij jouw sport. Onze sessies zullen dan ook gemiddeld 45 tot 60 min duren. Bovendien geven we een thuisprogramma mee, zodat u ook thuis verder kan revalideren.

Het einddoel van onze sportrevalidatie is om opnieuw pijnvrij/stressvrij te kunnen sporten. Wij ondersteunen je in dit proces, met de juiste tools. Belangrijk is ook te focussen op volledig herstel om herval te vermijden.